Het lijkt wel of er bijna elke dag nieuwe websites bijkomen die reclame maken voor gratis contactadvertenties. Al deze bedrijven benaderen ons de hele tijd. Hoe kunnen we onderscheid maken tussen degenen die echt in staat zijn om hun belofte waar te maken. En van degenen die het gebruiken als iets meer dan een niet-zo-slimme marketing truc?

Wanneer je je voor de eerste keer inschrijft voor een online dating service, kan het aantal opties dat er is duizelingwekkend zijn. Het testen van de wateren door het aanmelden voor een paar gratis contactadvertenties sites kan een goede eerste stap in de online dating wereld zonder zich te verbinden tot het betalen voor lidmaatschappen. Maar, hoe bescherm je jezelf tegen een slechte eerste ervaring met stiekeme bedrijven die klanten lokken met beloftes van ‘gratis contactadvertenties’, maar zelden leveren?

Word er vrijwel direct om een creditcard of betaling gevraagd?

Een gemakkelijke manier om daar achter te komen is door je aan te melden bij een gratis contactadvertentieservice. Start het aanmeldingsproces, en als op enig moment om uw creditcard wordt gevraagd, stop dan. Er zijn weinig redenen voor een online bedrijf om naar uw creditcard te vragen, tenzij ze van plan zijn geld van u af te troggelen. Maar, lees de kleine lettertjes. Als er gegronde redenen zijn om naar creditcardnummers te vragen, kun je er misschien nog eens over nadenken. Vertrouw op uw eigen oordeel, want uiteindelijk gaat het om uw geld en uw beslissing.

Kijk rond op de site of er succesverhalen op staan.

Een andere manier om te beoordelen of een gratis contactadvertentieservice haar belofte nakomt, is door op de site rond te kijken. Als de site er goed en leuk uitziet, en als er veel leden zijn, kan dit een goed teken zijn. Als andere leden zich al hebben aangemeld en zijn gebleven (controleer op ‘laatst online’-data of recente activiteit op prikborden, forums, enz.), betekent dit waarschijnlijk dat de site een paar tevreden klanten heeft.

Samenvattend, wees op je hoede voor online dating diensten die gratis diensten aanbieden. Hoewel er zeker uitstekende sites zijn die hun diensten gratis aanbieden, zijn er ook een paar die de ‘gratis contactadvertenties’ belofte gebruiken als een lokmiddel om nietsvermoedende singles in de val te lokken.

Lees ook: 10 Online Dating tips

Categories:

Tags:

Comments are closed