Er is geen twijfel dat online dating u in contact kan brengen met een aantal geweldige mensen. U zou zomaar kunnen eindigen met het vinden van uw Prince Charming of droom vrouw. Echter, online dating is niet zonder risico’s. Daarom heb ik deze online dating veiligheidstips samengesteld. Die zullen je helpen om een leuke ervaring te hebben. Terwijl je jezelf uit de gevarenzone houdt.

6 tips voor een veilige date!

Tip 1. Je veiligheidsles in online dating begint bij je profiel zelf. Zorg ervoor dat je geen exacte persoonlijke gegevens (echte naam, telefoonnummers, adressen etc) in je profiel vrijgeeft. Voor de eerste paar weken moet je alleen communiceren met andere daters via het berichtensysteem dat beschikbaar is op de sites. Dit persoonlijke berichtensysteem houdt je naam en contactgegevens anoniem. Zodat je de ander kunt leren kennen zonder je ware identiteit prijs te geven.

Als je eenmaal het gevoel hebt dat je iemand goed genoeg kent. Kun je je persoonlijke gegevens bekendmaken en ook een afspraakje maken. En mocht je uiteindelijk toch met iemand communiceren die een griezel blijkt te zijn (ze zijn helaas niet te voorkomen). Dan wordt je echte identiteit beschermd.

Tip 2. Als je eenmaal een afspraakje hebt gemaakt met een online vriend. Zorg er dan altijd voor dat je hem of haar op het eerste afspraakje zelf niet vraagt om bij je thuis te komen. Nee, je moet zelfs niet vragen of ze je thuis komen ophalen. Spreek in plaats daarvan af op een openbare plaats. Zoals een kroeg, restaurant, of andere openbare gelegenheid.

Tip 3. Als je een vriend hebt die ook aan online dating doet, kun je met je vriend afspreken en een dubbel date hebben. Op deze manier zul je niet alleen zijn wanneer u uw online vriend ontmoet, en je zal ook iemand bij je hebben om weg te komen in het geval uw date een griezel blijkt te zijn!

Nog 3 tips voor een veilige date

Tip 4. Spreek nooit af om je eerste date op een afgelegen plek te houden. Je denkt misschien dat dit een heel eenvoudig advies is, maar je zult verbaasd zijn (misschien is geschokt een beter woord!) om te weten dat talloze mensen deze fout nog steeds maken en in gevaarlijke situaties terechtkomen. Kies een open en publieke plaats voor je afspraakje; bijvoorbeeld een restaurant, het park, enz. Als je besluit om naar een andere plaats te gaan met je date, stap dan niet in de auto met hem of haar. Neem je eigen auto of bel en vraag een vriend om je erheen te brengen. Ja, dit lijkt misschien allemaal te veel moeite, maar beter het zekere voor het onzekere!

Tip 5. Vermijd het drinken van alcohol op je eerste date. Als het dan toch moet, zorg er dan voor dat je maar een paar drankjes drinkt en niet meer. Vraag de ober of de barkeeper om je te bedienen. Als je het drankje om wat voor reden dan ook hebt laten staan, bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan, neem dan niet hetzelfde drankje als je terugkomt.

Tip 6. Zorg ervoor dat een vriend of familielid weet waar u heen gaat en wanneer u terug wordt verwacht, voordat u naar uw afspraakje vertrekt. Als er iets onaangenaams gebeurt, weet je tenminste dat iemand op zoek zal zijn naar jou.

Dus, door deze online dating veiligheid tips in het achterhoofd te houden, kunt u gerust zijn dat je alles doet wat je kunt om jezelf te beschermen. En met die gedachte in je hoofd, ben je vrij om uit te gaan en een fantastische tijd te hebben met je nieuwe online date!

Categories:

Tags:

Comments are closed