Romantische zwendel (oplichters) komt voor op een aantal plaatsen en websites op het internet, waarbij verschillende methoden worden gebruikt. De oplichters richten zich op een aantal specifieke sites waarvan ze weten dat ze er potentiële slachtoffers mee kunnen vangen.

Hieronder volgen enkele van de populairste soorten websites waarop ze zich richten voor romantische zwendel:

1. oplichters op Dating Sites:

Dit is ongeveer de grootste visgronden voor slachtoffers. De scammers sluiten zich aan bij datingsites, zowel betaalde als gratis, om te jagen op slachtoffers. Weinig van deze dating sites, als er al een is, hebben deze schurken niet als leden. Wat de eigenaars ook proberen in de vorm van preventieve of veiligheidsmaatregelen, de oplichters zijn opgewassen tegen de taak en slagen er altijd in om de regels te omzeilen. Het is triest te moeten vaststellen dat sommige datingsites tot op heden nog steeds een niet galante houding hebben ten opzichte van de activiteiten van oplichters en geen adequate maatregelen hebben genomen om onschuldige mensen die gebruik maken van hun diensten te behoeden voor de capriolen van de oplichters.

2. Chatrooms:

veel gratis e-mail hosts bieden chatrooms aan als fora voor gebruikers van hun diensten. Helaas hebben scammers deze goedbedoelde faciliteit in een slechte faciliteit veranderd. De chat rooms zijn de plaatsen waar ze vissen naar slachtoffers. De oplichters gaan meestal een chatroom binnen en proberen een gesprek aan te knopen met wie ze maar willen met mensen in de kamer. Ze kunnen chatberichten sturen naar zoveel mogelijk mensen, in de hoop dat een paar mensen zullen antwoorden en met hen zullen chatten. En meestal slagen ze daarin.

3. Religieuze, charitatieve en andere onschuldige sites:

Hoewel dergelijke onschuldige sites zijn opgezet om hulp te bieden aan de behoeftigen, en om de mensheid te helpen, ontsnappen ze niet aan de aandacht van oplichters. Alleen al het feit dat dit soort websites voor humanitaire of religieuze doeleinden worden opgezet, maakt de mensen daar bijzonder kwetsbaar voor de oplichters. Dergelijke mensen zijn meestal nietsvermoedend en zijn niet op hun hoede.

Tags:

Comments are closed