Voor veel mensen is het moeilijkste deel van online daten het uitzoeken wat ze in hun profiel moeten zetten. Alle datingsites bieden hun leden een profielpagina aan, waar elk lid over zichzelf kan schrijven, een foto (of meerdere) kan uploaden, enz. Wat je over jezelf schrijft in het profiel is uiterst belangrijk: na de foto is het belangrijk dat andere leden weten wie je bent en dat ze contact met je willen opnemen.

Veel mensen willen graag mensen zoeken en contact met hen opnemen zodra ze lid worden van een site. Als gevolg daarvan laten ze hun profiel leeg, of schrijven ze snel iets voordat ze met hun zoektocht beginnen. Dit is OK als je gewoon een beetje rondkijkt, maar als je serieus bent over het vinden van liefde met online daten, moet je wat tijd nemen en ervoor zorgen dat je profiel een goede weerspiegeling is van wie je bent. Immers, het is wat je onderscheidt van de rest van de mensen op de site.

Hier zijn een paar punten om in gedachten te houden:

Niet te lang, niet te kort

Probeer een profiel te schrijven dat gedetailleerd genoeg is om mensen over je te vertellen, maar kort genoeg om mensen naar meer te laten verlangen. Een heel opstel schrijven is tijdsverspilling omdat de meeste mensen niet de moeite zouden nemen om het helemaal te lezen. Als iemand het wel zou lezen en contact met je zou opnemen, zou je waarschijnlijk niets meer hebben om over te praten!

Wees jezelf

Het is makkelijk om te liegen als je een profiel schrijft, maar het is moeilijker om je daaraan te houden als je iemand ontmoet. Als op je profiel staat dat je 1,60 m bent terwijl je in werkelijkheid 1,80 m bent, dan is je dekmantel al verpest zodra je op je afspraakje verschijnt. Een relatie beginnen met een leugen is ook een zekere manier om een slechte start te maken.

Helaas liegen zelfs mensen die eerlijk en goedbedoelend zijn soms onbedoeld in hun profiel, door te proberen het op een manier te schrijven waarvan ze denken dat het hen aantrekkelijker maakt voor andere mensen. Als je een gelijkgestemd persoon wilt aantrekken, moet je eerlijk zijn over wie je bent, je hobby’s en interesses etc.

Wees niet te veeleisend bij online daten

Veel mensen gebruiken hun profiel om de kwaliteiten op te noemen die ze willen dat hun ideale match heeft. Daar is niets mis mee, maar zorg ervoor dat je dit in evenwicht brengt met informatie over jezelf. Je wilt niet overkomen alsof je een losgeldbrief schrijft.

Te veel informatie

Vermijd het vermelden van teleurstellingen en mislukkingen uit het verleden in je profiel; dit is niet waar de ruimte voor is. Denk na: wil je echt dat dit het eerste is wat mensen zien als ze je opzoeken? Laat jezelf niet definiëren door negatieve aspecten van je persoonlijkheid en slechte ervaringen uit het verleden.

Maak online daten grappig

Humor is een goede manier om een profiel op te leuken en mensen een idee te geven van je persoonlijkheid. Sommige van de meest succesvolle profielen zijn diegene die mensen gewoon aan het lachen maken. Een mop opnemen die je grappig vindt is goed, zolang je er maar voor zorgt dat je ook iets over jezelf in het profiel schrijft.

Wees origineel

Iedereen kan schrijven “Ik heb een goed gevoel voor humor”, maar niet iedereen kan je aan het lachen maken. Als je over jezelf schrijft, gebruik dan niet zomaar een lijst met bijvoeglijke naamwoorden. Probeer dieper te gaan en geef mensen voorbeelden van wat je eigenlijk bedoelt. Een goede manier om dit te doen is te beginnen met een lijst van bijvoeglijke naamwoorden en deze vervolgens te gebruiken als uitgangspunt voor een paar regels tekst.

Upload een foto

Zelfs de minst oppervlakkige mensen willen weten met wie ze praten. Als je geen foto op je profiel hebt, zullen veel mensen je compleet negeren. Sommige mensen geven in hun zoekopdracht zelfs aan dat ze alleen willen praten met mensen van wie een foto op de site staat. Maak je geen zorgen over je uiterlijk. Verschillende mensen hebben een verschillende smaak en niet iedereen verwacht online een filmster of een supermodel te ontmoeten. Een duidelijke foto van je hoofd waarop je lacht is alles wat nodig is om het aantal reacties dat je krijgt serieus te verhogen.

Wees consistent bij online daten

Zorg ervoor dat je profiel, je schermnaam en je foto overeenkomen met de indruk die je wilt wekken. Als je een vrouw bent die op zoek is naar een serieuze relatie, is het niet waarschijnlijk dat als je jezelf “Sexpoes” noemt en een halfnaakte foto van jezelf uploadt, je het soort man aantrekt dat je zoekt. Een man die op zoek is naar een vrouw, zou waarschijnlijk geen gebruikersnaam moeten gebruiken die laat doorschemeren hoe goed hij in bed is.

Onthoud: je profiel is de eerste (en vaak laatste) indruk die je maakt bij online daten. Laat het tellen.

Misschien is dit artikel ook interessant om te lezen? 10 Online Dating tips

Tags:

Comments are closed