Sommige dingen die je niet mag zeggen, zijn duidelijk. Maar de subtielere kunnen je in de problemen brengen, dus volg dit advies op…

Ik had ooit een eerste (en laatste) afspraakje met een man die het ijs brak door me te vertellen dat hij drie keer getrouwd was geweest, steeds gekwetst en gebruikt werd door iedereen, en nog steeds samenwoonde met zijn ex! Er was nog meer – iets over een plan om ervoor te zorgen dat hij de hele inboedel zou krijgen, maar ik luisterde toen nauwelijks meer. Het enige wat ik kon denken was: “Waarom vertel je me dit?!”

Dating ‘don’ts’ zijn dingen die je nooit moet doen of zeggen op een date. Wanneer de andere persoon deze ‘don’ts’ vertoont, gaat de sappige liefdessoundtrack in je hoofd uit en gaat het streepje op je hartmonitor plat!

De meesten van ons weten wat je nooit moet zeggen op een eerste date.

De meesten van ons weten wat je nooit moet zeggen op een eerste date. Woorden zoals je voormalige vlam ophemelen! Ik weet nog dat ik een keer een afspraakje had en terwijl we naar het restaurant reden, zette hij de muziek aan en zong er hardop bij terwijl hij tranen in zijn ogen had. Ongeveer 2 minuten later realiseerde ik me dat het allemaal romantische ballades waren en dat de tekst ging over een man die huilde om zijn verloren liefde! Ik stelde voor om in plaats daarvan snel iets te gaan drinken, slokte twee gin-tonics op en maakte de snelste uitstap die ik ooit had gemaakt.

Dus de moraal van het verhaal is dat we niet willen horen over wat er mis ging in je vorige relaties (althans niet op de eerste date), hoe je ex de meest sexy, toegewijde of liefdevolle vrouw ooit was, wat haar favoriete drankje was of hoe ze altijd stipt op tijd was voor een date!
Als het een blind date is, vergelijk jezelf dan niet met een beroemd iemand.

We weten allemaal dat dit nooit werkt zoals we zouden willen. Zeker, de meesten van ons hebben een beroemd iemand waar we mee vergeleken worden. Maar qua persoonlijkheid ben ik blijkbaar Monica uit Friends, Eva uit Desperate Housewives en Samantha uit Sex and the City in één! Die vergelijkingen zijn natuurlijk fout…Ha! Mijn punt? De meeste mensen lijken op een meer licht vervormde versie van deze beroemde sterren. Ik heb nog nooit iemand ontmoet die er echt uitzag als de fantastische beroemdheid op wie ze zeiden te lijken. Dus ga voorzichtig te werk. Tenzij je natuurlijk bloedmooi bent, dan kun je zeggen dat de beroemdheden op jou lijken…

Kijk niet naar andere mensen!

Ah, niets is zo’n afknapper als op een afspraakje te zijn met iemand en hem te zien kijken naar het meisje met het decolleté recht voor je neus of haar te zien kijken naar die man met de prachtigste, strakste kont die je ooit hebt gezien! Het gebeurt misschien niet vaak, en het is meestal een teken van onzekerheid, maar als het gebeurt, probeer ik meestal om een opmerking bij de hand te hebben, misschien iets als “weet je, als je opschiet, kun je dat meisje de emmer kwijl laten vasthouden die zich ophoopt terwijl we praten. Ga je gang, ik zal wachten … ”
Kijk alsjeblieft nooit naar iemand anders als je op date bent, want het is echt een onmiddellijke afknapper, tenzij je natuurlijk precies dat wilt doen!

Vraag ze niet wat ze van je vinden.

In hemelsnaam! Heb wat vertrouwen! Lees de signalen. Dan weet je of ze je afstoten of dat ze zich tot je aangetrokken voelen. Ik had ooit een afspraakje met een man met wie ik al een tijdje via de telefoon had gecommuniceerd. Ik vond hem echt een leuk persoon over de telefoon. Ongeveer 5 minuten na onze eerste face-to-face date, vroeg hij me of ik teleurgesteld was. Op dat moment draaide ik me naar hem toe, legde mijn hand achter zijn hoofd, trok hem dicht genoeg bij me om te zoenen en spinde in zijn oor “Vraag me dat niet nog een keer!

Als hij enig idee of vertrouwen had gehad, had hij dat duidelijke teken gelezen en had hij een kans gehad op een tweede afspraakje. Maar gedurende de rest van de avond stelde hij me dezelfde vraag nog een half dozijn keer. Dit extreme gebrek aan zelfvertrouwen maakte hem veel minder aantrekkelijk voor mij. Dus bleef hij in de vriendencategorie (je weet wel, de categorie die mannen haten waar er geen kans op seks is). Dus mannen en vrouwen, vergeet niet, een van de meest aantrekkelijke kwaliteiten is zelfvertrouwen zonder arrogantie.

DON’t have sex on the first date!

Als hij/zij je mee naar huis vraagt voor koffie, dan wil hij/zij seks (of iets wat daar op lijkt). Als zij echt zin heeft in een laatste glas roze bubbels, moet ze een late-night bar voorstellen. En als hij een afhaalchinees bij hem thuis voorstelt, terwijl je drie Mr. Lee’s moet passeren om er te komen, wil hij extase met zijn zoetzure varkensballetjes!

Weet je, hoe ouder ik word, hoe moralistischer ik word. Ja, ik weet het, het is een teken van ouderdom (een beetje maar!) maar ik heb een paar fouten gemaakt, en deze moet ik gewoon aanhouden. Het ding is, ik denk dat deze regel mannen veel meer stoort dan vrouwen. Jongens, als we je leuk vinden, en we zien een belofte, dan zullen we op een gegeven moment met je naar bed willen.

Dat betekent niet dat we seksuele relaties hebben met het hele voetbalteam! Het feit dat mannen zich ongemakkelijk voelen bij het slapen met een potentiële ware op de eerste date is iets wat ik niet in twijfel trek, dat is gewoon zoals het is. Het is altijd beter om te genieten van de voorpret!

Tags:

Comments are closed