Wat is liefde? Dit lijkt een heel eenvoudige vraag. Is het zo eenvoudig? We praten allemaal zo veel over liefde, lezen zo veel over liefde en gebruiken het woord liefde zo achteloos. Denk eens even na? Wat is liefde? Is het een relatie? Is het een emotie? Wat is het?

Wat is nu eigenlijk liefde?

Laten we het onderzoeken. Laten we eerst onderzoeken wat het betekent om verliefd te worden, of wat er gebeurt met een minnaar die verliefd wordt. Dan kunnen we van daaruit verder gaan. Een blik op het gezicht, en je kunt zien of iemand verliefd is? De ogen kijken dromerig, de glimlach komt vaak op, soms hoor je een giechel, en dat alles terwijl de minnaar alleen is. Het kan een herinnering zijn aan vervlogen tijden. Of u ziet de opwinding van de ontmoeting met de geliefde. Het werk wordt snel afgemaakt, of uitgesteld, ogen stralen en kijken opgewonden denkend aan de tijd die voor ons ligt, de polsslag gaat zichtbaar omhoog, en het lopen gaat heel snel, in een haast om de geliefde te ontmoeten. Om te ontmoeten, te delen en hand in hand te lopen. Waarom? Liefde. Maar wat is liefde?

Vraag iemand om het uit te leggen, en je zult een antwoord krijgen als: hij/zij is mij het dierbaarst. Ik voel me hemels. Hij/zij is absoluut geweldig. We kunnen niet denken aan een leven zonder elkaar. Als er iets met mijn geliefde gebeurt, zal ik sterven. Oh, ik voel me zo goed als ik bij mijn partner ben, ik kan het niet beschrijven. Je zult al deze en nog veel meer van zulke rammelende antwoorden horen. Maar niets specifieks over wat liefde nu precies is. Is dit zinvol?

Laat me proberen deze vraag te beantwoorden.

Liefde is een emotie die een persoon bindt aan een ander in een relatie die niet kan worden beschreven. Geliefden zijn alleen bezorgd om hun geliefde gelukkig te maken. Diegenen die diep verliefd zijn, kunnen zelfs niet voor een korte tijd wegblijven. Zij zijn bereid om de meeste van hun andere relaties te vergeten en op te offeren omwille van hun geliefde. Ze zijn bereid om voor elkaar te sterven, en de geschiedenis leert ons dat dit soms ook echt gebeurt.

Liefde is een emotionele relatie die nooit kan worden beschreven, maar alleen kan worden ervaren. Probeer de smaak van suiker maar eens uit te leggen aan iemand die nog nooit iets zoets heeft geproefd. Het zal je nooit lukken. Daarvoor moet de ander suiker eten. Op dezelfde manier kan liefde nooit worden uitgelegd. Men moet verliefd worden om de gelukzaligheid ervan te kennen. Doe dat alstublieft bij de eerste gelegenheid.

Categories:

Tags:

Comments are closed