Daten na een scheiding is moeilijk. Je weet niet goed waar je moet beginnen, dus hier zijn een paar internet dating fouten en hun oplossingen.

1. Te veel te snel

Dus je hebt die eindeloze profielen op je internet dating site doorgeploegd en bent uitgekomen bij iemand die je interesseert. Er is een uitwisseling van e-mails geweest. Hij klinkt leuk en geestig en je begint uit te kijken naar zijn berichten. Je staat ’s morgens vroeg op om in te loggen terwijl je je koffie drinkt. Om te kijken of hij een reactie heeft gestuurd op je laatste opmerkingen. In de loop van de dag bedenk je in je hoofd geestige antwoorden en suggestieve zinnetjes om zijn kant op te gooien.

Dit gaat zo een paar weken door en opeens vraagt hij of hij je mag bellen. Je borstkas zet uit; je bent echt opgewonden en spreekt een tijd af. Nu zit je opgekruld in je lievelingsstoel te wachten op het telefoontje. Je raadt het al, het gaat goed, dezelfde luchtige babbel. Zijn stem is niet wat je verwacht maar dat is OK. Jullie praten een uur lang. Dit wordt een dagelijks ritueel waar je je tijd omheen begint te plannen. En dan nodigt hij je uit voor een etentje…

Oplossing: Te veel te snel

Het is zo verleidelijk om al je aandacht op één persoon tegelijk te richten. Wanneer je op internet zoekt om te daten. Maar het is belangrijk om te onthouden dat niet alleen al die mensen naar meerdere mensen tegelijk kijken. Maar dat u dat ook zou kunnen zijn. Als je in een heel vroeg stadium de meeste tijd en energie in één contact steekt. Betekent dit dat je andere mogelijke mensen niet kunt scouten, screenen en sorteren.

Dating advies: Investeer emotioneel niet te veel in een relatie zonder solide basis.

2. Met geld smijten

Het is al een tijdje geleden dat iemand je uitnodigde om uit eten te gaan (misschien ben je net begonnen met daten na je scheiding). Je denkt meteen wat ik aan moet trekken, moet mijn haar gedaan worden etc. Dit betekent dat u het grootste deel van de week rondloopt met die ene gedachte in uw hoofd. “Ik moet dit regelen”. Je lijkt te zijn verdwenen en je hebt het gevoel dat je een nieuwe persoon moet verzinnen om op deze date te gaan. Om die persoon te zijn moet je jezelf op een bepaalde manier verpakken. Er moet een sleutel zijn die je kunt vinden. Een bepaalde jurk, een nieuw kapsel enz. Je gelooft dat je jezelf aantrekkelijker moet maken.

Oplossing: Er geld tegenaan gooien –

Uit recent onderzoek is gebleken dat online daters tot 1500 euro per maand uitgeven om mensen te versieren. Waarvan ze na de eerste 15 minuten beseffen dat het niets voor hen is. Vergeet niet authentiek te zijn, de verpakking is slechts dat en is niet wie je bent. Afspreken voor een kopje koffie of een drankje. Geeft je genoeg tijd om te beoordelen of deze persoon iemand is die je beter wilt leren kennen.

Dating Advies: Verpakking is niet het antwoord. Wees duidelijk over wie je bent, wat je wilt in een relatie. En ga op een weloverwogen manier op zoek naar die relatie.

3. Denken dat je de persoon kent

De avond is aangebroken en je ontmoet elkaar in het afgesproken restaurant. (goede stap, want alle datingadviezen raden je aan elkaar op een openbare plaats te ontmoeten). Je bent vooral nerveus en opgewonden maar ook een beetje ongemakkelijk. Omdat de schoenen nieuw zijn en je je er een beetje wiebelig in voelt. Het is vreemd dat je deze persoon herkent maar tegelijkertijd ook weer niet. De stem ken je, maar hij lijkt niet op de persoon op de foto. Langer, korter, een beetje zwaarder of slungelig, iets anders dan je je had voorgesteld. Hij lijkt in ieder geval op zijn gemak. Maar misschien is dat alleen maar een contrast met hoe jij je voelt.

Het gesprek verloopt aanvankelijk goed, er zijn raakvlakken met eerdere gesprekken, maar het gaat nergens heen. Tegen het hoofdgerecht begin je iets te veel te drinken om de stiltes op te vullen. Je voeten doen nu echt pijn en je werpt stiekem een blik op je horloge – het is pas 9 uur. Geen toetje, bedankt, en trouwens, je moet morgen vroeg naar kantoor, dus je moet snel gaan. Ik kan aan niets anders denken dan aan uit de schoenen stappen. Ja het was goed, bel me…

Oplossing: Denken dat je deze persoon kent

We kunnen gemakkelijk verleid worden door e-mail gesprekken en late telefoongesprekken. Afgezien van de feitelijke chemie die in deze uitwisselingen ontbreekt. Is er dat deel dat je zelf heel goed kent, waar je gewoon onthult wat je op een bepaald moment wilt. Als je weet wat je eisen zijn in een relatie. Zal dit je helpen vrij snel in te schatten of deze persoon iets voor jou is. De meesten van ons laten de dingen gewoon op hun beloop. En zijn niet pro-actief in het hebben van een plan voor onszelf als het op relaties aankomt.

Dating Advies: Hoe komt het dat we plannen maken voor alles behalve relaties? Neem de tijd om te plannen wat je wilt in een relatie voordat je in een gewoonte of sleur met iemand.

4. Fantasie – het zit alleen in je hoofd

De volgende dag of later in de week komen de mails/bellen nog steeds en je blijft reageren. Het is een alsof je hem of haar nooit hebt ontmoet. En je kunt verder gaan met wat voor jullie bijna een gewoonte is geworden. In je gedachten is hij wat je wilt dat hij is. Nou ja niet helemaal maar je kunt jezelf laten geloven dat hij dat is. Terwijl je berichten uitwisselt en ’s avonds laat belt.

Je begint in je hoofd een heel leven rond deze persoon te ontwikkelen. Je stelt je voor waar je met hem kunt gaan wonen, wat jullie gaan doen. Samen op vakantie, in feite alles wat je ooit met iemand zou willen. Dit neemt veel hoofdruimte in beslag, dat is op zich plezierig. Je voelt je verbonden met iemand al is het maar in je gedachten.

Oplossing: Fantasie – het zit alleen in je hoofd –

Het is heel makkelijk om in de fantasie van een relatie te leven, zelfs al vanaf een heel vroeg stadium. Per slot van rekening is dat de reden waarom je je hebt ingeschreven op de dating site. Je wilt een relatie. Echter, eerlijk zijn tegen jezelf is makkelijker als je een relatieplan hebt. Dan kun je jezelf afvragen, op basis van de informatie die je tot nu toe hebt. Of deze persoon een aantal van mijn vakjes aankruist. Zo ja, dan kun je doorgaan met meer over hem of haar te weten te komen. Terwijl je tegelijkertijd ook andere mensen leert kennen. Als je al je hoop en dromen op één persoon projecteert, vooral in een heel vroeg stadium. Zal dat je waarschijnlijk een hoop pijn en hartzeer bezorgen als je erachter komt dat het niet gaat werken.

Advies voor afspraakjes: Spreid de emotionele lading door je aandacht aan een aantal mensen te geven. Het helpt om te gaan met de ups en downs van het daten. Als je niet vanaf het begin exclusief bent.

5. Niet op de signalen letten

Nog een week of wat en je raakt lichtelijk geïrriteerd door de mails en reageert niet meer zo snel. Maar hij vraagt je of je nog een avondje mee uit wilt en dat hart springt weer naar je keel. Je stemt toe, ook al is er een vage herinnering van ongemak van de eerste ontmoeting. Je herinnert jezelf eraan dat alle datingadviezen aanraden dat het erom gaat iemand te leren kennen.

Ik kan niet verwachten dat ik me meteen op mijn gemak voel over alles. Hij stelt weer een etentje voor. Je wilt eigenlijk niet maar je weet niet zeker wat je wilt doen dus ga je er in mee. Je had afgesproken met een vriendin die avond maar je vertelt haar dat je niet kan. Ze lijkt een beetje van slag maar je schuift die gedachte opzij.

Oplossing: Niet genoeg aandacht besteden aan de signalen –

Het is verbazingwekkend hoe snel we onszelf in gewoonten kunnen storten en relaties. Hoe nieuw ook, zijn er daar één van. We houden allemaal van aandacht en contact met mensen. Maar hoe zit het met de rest van je leven, die vrienden die er voor je zijn geweest, je familie. Iedereen die voor u zou kunnen zijn zal, hoopt u, het leven willen delen met een persoon die een evenwichtig leven heeft en dat omvat ook alle andere activiteiten en mensen in uw leven. In een heel vroeg stadium streven naar exclusiviteit en al je tijd en aandacht op de relatie richten kan een ramp zijn.

Dating Advies: Ga er op uit en laat eventuele dates en relaties in je leven passen als succesvolle single. Weet wat je eisen, behoeften en wensen zijn en ga op zoek naar iemand die hieraan kan voldoen.

Categories:

Tags:

Comments are closed