Online chatten. Technologie is er altijd geweest om het leven van mensen gemakkelijker te maken. In feite, dankzij de technologie is ook de wereld van emoties veroverd. Probeer hier geen woorden aan vuil te maken mensen. Waar ik het over heb is de liefdesconnectie die kan plaatsvinden via online datingsites en chatrooms of software zoals ICQ, MSN of MIRC.

Dankzij deze websites en chatsoftware hebben mensen een betere kans gekregen om hun partner te vinden. Dit komt omdat mensen de kans krijgen om met elkaar in contact te komen, waar ze zich ook bevinden. Alle verschillende culturen en levensstijlen kunnen elkaar ontmoeten met een simpele klik op het toetsenbord. Kortom een persoon heeft een betere kans om zijn of haar partner te ontmoeten vanwege het grotere aantal daters. Het is ook gemakkelijker om mensen online te ontmoeten dankzij online datingsites en chatrooms.

Online chatten

Na een tijdje chatten en elkaar leren kennen, zou het vanzelfsprekend zijn om elkaar te ontmoeten. Het zou een vrij oppervlakkige relatie zijn als jullie beiden blij zijn om voor altijd alleen maar te chatten. Beide personen kunnen gewoon echt op zoek zijn naar iemand om mee te praten.

Liefde vinden via het internet biedt de twee kanten om meteen intiem te worden. Dit komt omdat het makkelijker is om jezelf te zijn tijdens het online chatten. Stel je voor dat je alles kunt zeggen wat stom is en je zult niet zien dat de andere persoon denkt dat het oubollig is. In plaats daarvan typen de meeste chatters, ook al ben je behoorlijk melig, gewoon LOL (laugh out loud).

Door de perceptie die je hebt opgebouwd over jezelf en de andere persoon, wordt het erg moeilijk om hem of haar te ontmoeten. Dit komt door de perceptie die je hebt gegeven aan hem of haar tijdens het chatten zou je niet echt kunnen zijn. Beiden hebben dan hogere verwachtingen van wie de echte persoon werkelijk is.

Vertrouwen van de ander

Een ander probleem dat online chatten met zich mee kan brengen is het vertrouwen van een persoon. Omdat het gemakkelijker is om online te praten, kan een persoon die erg verlegen of timide is, het moeilijk hebben om zich voor te doen als wie hij of zij werkelijk is. De persoon in plaats daarvan is als het leven beide werelden.

Wanneer ook het ontmoeten voor de eerste keer na lange periodes van chatten dat kan duren in de kleine uurtjes van de ochtend, is in staat om aan te passen. Jullie moeten er beiden achter komen dat het moeilijker is om in het echt te praten vanwege bepaalde andere factoren die meespelen. Jullie zijn nu beiden in staat om de maniertjes van de persoon te zien. Dit is het moeilijkste deel dat je zou moeten overwinnen. Als je dit eenmaal voorbij bent, zal de rest makkelijker zijn.

Het is wel aan te raden om elkaar eerder te ontmoeten dan later. Wanneer men elkaar eerder ontmoet in de chattende fase, voorkomt dit dat beide personen hogere verwachtingen hebben. Dit helpt beide partijen ook om meteen te beslissen of ze alleen maar vrienden zijn of de relatie verder uitbouwen. Dit helpt beide partijen teleurstelling en hartzeer te voorkomen.

Lees ook: Wat NIET te doen op een eerste afspraakje

Tags:

Comments are closed